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<ニキズキッチン>は東京、大阪、神奈川、埼玉、千葉に住む外国人の家で習う料理教室です。温かい心のこもった世界各国のホスピタリティをご体験ください。
ライター:ニキ

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第四回 ロバート & ジャックの facebook ライブ5月30日土曜日15:00から

ジャックとロバートのfacebook でオンラインレッスンを行います


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まだ知り合って間もない二人。

先週はパニックの連続。 何が起きるかわかりません。


覚悟の上、みにきてください 




TITLE 

2020 TACOS OLYMPIC GAMES

 

 

 

Taco Al Pastor with Charred Tomatillo Salsa and Handmade Tortillas

 

Al Pastor marinade

Guajillo peppers cleaned stemand seeds removed           28gr

Achiote paste                                                                   28 gr

Pineapple juice                                                                ¼ cup

White vinegar                                                                 ¼ cup

Oregano                                                                          1tsp

Cumin ground                                                                ½ tsp

Black pepper ground                                                      ¼ tsp

Cloves                                                                            2-3 ea

Garlic                                                                             3 cloves

Salt                                                                                1 ¼ tsp 

 

Place the cleaned peppers in a pan cover with water and bring to a boil turn off the heat and let seat for 10 minutes or until the peppers are soft. Place all the ingredients into a blender, blend until it is smooth strain and mix with the meat. Let marinate  at least 4 hours.

 

 

 

Tomatillo-Chipotle Salsa

 

 

Olive oil                                                        1-2 tbsp

Tomatillos peeled rinsed                               1 #

Yellow onion sliced in rounds                      1 small

Garlic unpeeled                                             4 ea

Chipotles canned seeded                              2 ea.

Cilantro chopped                                         ½ cup

Sesame seed toasted                                     2 tbsp

White vinegar                                               2 tsp

S/P                                                                to taste

 

 

Preheat oven 425

Line a baking sheet with foil arrange the onions, tomatillos and garlic on the pan drizzle with olive oil and season with salt and pepper. Place the pan in the oven roast turning the tomatillos occasional until the tomatillos are soft and slightly chard .

In a processor bowl add the roasted vegetables, toasted sesame seed, chipotles and white vinegar and blend until smooth.

In a sauce pan heat until hot add the oil and then the salsa cook down until thick. Add the sauce back to the processor bowl add the cilantro and blend. Adjust the seasoning with salt and pepper.

 

 

Corn Tortilla (40gr)

 

Masa harina                                                 2 cups

Salt                                                              ¾ tsp

Olive oil                                                       1 tsp

Warm water                                                 1 ½ cup

 

Add 2 cups masa harina and 1/2 teaspoon salt to a mixing bowl.  Add 1 cup of the warm water, olive oil and stir until the water is absorbed.  Add the rest of the water incrementally until the flour melds into a dough.  Use your hands to knead the dough into a cohesive ball.  If the dough is sticking to your hands, add a bit of masa harina to dry it out.Separate the dough into golf ball sized chunks, this will make tortillas approximately 4 inches across.Flatten the dough balls using a tortilla press or a flat bottomed pan. Be sure to line each side of the dough ball with plastic or ziploc pieces.Heat a skillet or comal to medium-high heat.  (Lately I use a tad over medium heat and this will have brown spots forming in about 60 seconds.)Add a tortilla and flip after 10 seconds. Then cook each side for 1-2 minutes or until light brown spots are forming.Continue cooking the rest of the tortillas.

第三回 ロバート & ジャックの facebook ライブ5月23日土曜日15:00から

5月23日 土曜日の15時から

ジャックとロバートのfacebook でオンラインレッスンを行います


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まだ知り合って間もない二人。

先週は「俺のに触るな!」という言動が出るなど一触即発でいつ喧嘩になるかハラハラドキドキのおふたりでした。 何が起きるかわかりません。


覚悟の上、みにきてください 



ON FACEBOOK LIVE   ROBERT AND JACK 

 

TIittle

Jackkamaica Jackanbalaya and Reggae music

「ジャックマイカ ジャッカンバラヤ とレゲェミュージック」

 

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RECIPE   INGREDIENTS 

 

Cucumber  caraibean
「カリブのアンティル風きゅうりのサラダ」


 

Cucumber 2           きゅうり2本

garlic 2           にんにく2粒

lemon juice 1/2       レモンジュース1/2個分  

 salt              塩

pepper          胡椒

oil 2 tbsp       植物油大さじ2

HOT PIMENT    トウガラシ

 

Peel, take off seeds and grate cucumber in a bowl, reserve in fridge right away drain it then add in lemon juive,  oil, grated smashed garlic, salt pepper, hot pepper and let marinate 30 mn. Serve fresh.

 

 皮をむいて種を取ったきゅうりはすりおろして、冷蔵庫で冷やしておきます。レモンジュースと塩、胡椒、植物油、トウガラシでマリネして完成です


アンティルとは中世ヨーロッパの時代に地図上で書かれた空想上の列島です。マリアナ諸島とアジアの間にあるといわれていました。その空想の島々は今はカリブにあるハイチやキューバなどの諸島になぞられ、アンティル諸島と呼ばれることがあります。 これはレモンやガーリックフレーバーのきゅうりでピリッと辛味も利いてます。 シンプルなお料理ですが、さっぱりとしていてどんなお料理とも相性のよい万能なつけあわせです。 

 

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Accras of Jackanbalaya mix 'Sauce Chien' (Dog Sauce) 

 「ジャッカンバラヤのアクラ のミックスソースチェン」


The 'Sauce Chien' (Dog Sauce) is used in French West Indian cooking to add flavour to your dishes, particularly those using fish. 


フランスの西インド料理で「ソースチエン」(ドッグソース)を使用して、特に魚を使用する料理に風味を付けています。 

 

Jackanbalaya mix (魚のフリッターの中身)

     

200g mix  seafood        200gのシーフードミックス

1 onion              たまねぎ1個

1 bell pepper         ピーマン1個

1/2 tomato            トマト1/2個

2 garlic    clove      にんにく2片

1  thyme  laurel    chives    parsley     spicy piment  

タイム 月桂樹 チャイブ パセリ トウガラシ 各1

 

1:  SAUTE everything chopped  (全部細かく刻んでね)

1   IN A PAN with oil for 10 min add seafood mix and cook for  15 to 20 mn. 
細かく刻んだ玉ねぎ、ピーマン、トマト、にんにく、ハーブやトウガラシ類を10分間フライパンでオイルをひいて炒めた後、シーフードミックスを加えて15-20分調理します。

 

Batter(フリッターの衣)

 

flour 250g                

egg 2                  

milk 100ml            

baking powder                                          

parsley                  

hot pepper 

water ???

 

2 :  Do a Batter
 by mixing in a bowl, flour, baking powder, salt and eggs, stir constantly while adding milk, water 100ml till you get a smooth dough, let cool for 1 hour. 

 

ボウルに小麦粉(薄力粉)、ベーキングパウダー、塩、卵で混ぜ合わせ、牛乳100ml 水(これはどれくらい?レシピに書いてないのでジャックさんに明日確認してね)を加えながら絶えずかき混ぜ、滑らかな生地にします。その後、1時間冷やします。


JAMBALAYA + dough  MIX TOGETHER , MIX  WELL 1 + 2

 

Heat the vegetable oil in a large frying pan over medium-high heat.     with 2 spoons put in some small ball  in hot oil , cook 3 to 5mn. Put them on absorbing paper. Serve hot with sauce.  

 

大きめの鍋にたっぷり植物油を入れて中火以上で熱し、上で作った材料の種を大さじ2のスプーン分、3-5分熱してクッキングペーパーの上におきます 

 ガーリックやレモンを加えた手作りのスパイシーなチェンソースを添えていただきます。 

 

 

SAUCE CHIEN  「スパイシーなチェンソース」

 

onion 1         玉ねぎ1個  

chives      チャイブ            

garlic 1           にんにく1片

vinegar 2tspSp      お酢大さじ2     

parsley          パセリ

lemon 1      レモン1個

oil 100ml       植物油100ml

 hot pepper   (thyme+laurel)  トウガラシとタイムと月桂樹

 

Mince finely all ingredients, put in a bowl with oil, lemon juice, vinegar, salt pepper, hot pepper , add in 100ml hot water, whip well and let infuse. 

 

すべての材料を細かく刻み、油、レモン汁、酢、塩コショウ、唐辛子を入れたボウルに入れ、100mlの熱湯に入れ、よくホイップします



 

 

 

インスタライブ 陳さんの台湾料理教室 第四回  巧果麻花 ~ 中国風かりんとう  5月17日(日曜)夕方16:00から

皆さんと一緒にインスタライブを楽しみたいと思います

第四回の配信日時は

5月17日(日曜)夕方16:00から 50分から60分程度を予定しています。


◆調理器具はこれらをご用意ください

1)綿棒(木製)
2)料理用刷毛 (シリコン製でも可) 2本(油用と粉用)
3)油を揚げる鍋と油


※インスタライブは1時間を過ぎると一度終了します。その場合はもう一度インスタに入りなおして私のIDをクリックしてください

尚、質問はライブ配信中のみとさせていただきます。

注)電波の悪い場所での受信ですと 音声が途切れたり、聞こえづらくなります。

一緒に作りたい方は下記の材料をご用意ください。

材料は計量をしておいてください


陳さんのインスタidはこちらです こちらをご登録いただくき当日アクセスしていただくと自動的にインスタライブが始まります



こちら方法でiphoneの方は内部スキャンしてみてください

CHIN20200409_202004112253245ae.jpg

第二回 ロバート & ジャックの facebook ライブ

5月17日日曜日の15時から

ジャックとロバートのfacebook でオンラインレッスンを行います


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https://www.facebook.com/jackitchen.jackitchen


ふたりともまだ知り合ったばかりなので、覚悟の上、みにきてください とのことでした


以下の材料で簡単なレッスンをします


Tomato Salad with Gazpacho Vinaigrette  

 

Various ripe  tomatoes sliced

Mozzarella cheese ( bocconcini)

Basil chiffonade 

Extra virgin olive oil

 

Gazpacho Vinaigrette

 

Tomato puree                                 ½ cup

Balsamic vinegar                           2-3 tbsp

Garlic crushed                              1 colve

Olive oil                                        ¼ cup

Cucumber fine dice                      2tbsp

Red onion fine dice                      2tbsp

Red pepper fine dice                    2tbsp

Yellow pepper fine dice              2tbsp

Italian parsley chopped               2 tbsp

Salt/Pepper        

                                       

 

In a small bowl add the tomato puree, balsamic and crushed garlic.

 let sit 1 hour and remove the garlic. 

Add the remaining ingredients and adjust the season with salt and pepper.

 

第一回 ロバート & ジャックの facebook ライブ

明日5月9日土曜日の15時から

ジャックとロバートのfacebook でオンラインレッスンを行います


https://www.facebook.com/robert.marsh.9


https://www.facebook.com/jackitchen.jackitchen


ふたりとも初めての経験で失敗するかもしれないので

覚悟の上、みにきてください とのことでした


ロバートさんは当日のお楽しみでサラダを>>訂正今回はアシスタントさんでした



ジャックさんは以下の材料で簡単なレッスンをします



「チーズと自家製ツナのタルト( Tarte au Thon with Natural Cheese )」

自家製のツナをつくろう


■材料

まぐろ  250G      (きはだまぐろなど)

オリーブオイル  100ML .... 200ML  の間で

レモン 1個  (マイヤーレモンを使いました)

新鮮なハーブ セージ、タイム、ローズマリー、月桂樹  (お好みで)

塩、胡椒


■生地

小麦粉 (薄力粉)250 G 

バター 100G 

卵 1個 

塩 

水 

 

■タルトの生地

ナチュラルチーズ 100G

牛乳 100ML

卵 1個 

トマト 2個 

マスタード(ディジョン)大さじ2

塩コショウ

 

■ メニューのご紹介


わたしが当日使うチーズは牛のミルクから作られるセミハードでマイルドなチーズはトム・ド・サヴォワ。(=ふつうのナチュラルチーズで代用できます)


外側は茶色がかった灰色の皮で覆われています。

伝統的なセラーで何ヶ月も熟成させることによってこのような厚い皮ができて独特の風味が生まれます。

美味しいトム・ド・サヴォワを使い、フランス西部の家庭料理のタルトを作ります。

ツナ、トマト、美味しいチーズは皆が大好きな組み合わせ。

ツナはもちろん、タルトの隠し味に使うマスタードもジャックの手作りです。

ツナもマスタードも市販のものとは全然違いますよ。

ちょっとした手間をかけることでいつものお料理も格段にグレードアップします。

そしてパート・ブリゼ、と呼ばれるタルト台も、もちろん手作りです。

パート・ブリゼ、とは’壊れやすい生地’という意味だそうです。

その名のとおりサクッとした食感が特徴の甘くない生地です。


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